Nieuwe training Mindfulness MBSR start februari

Nieuwe training Mindfulness MBSR start februari

Ben je vaak in gedachten bezig met iets anders dan waar je aan denkt? Of ben je langer van slag dan je wilt, als er iets vervelends gebeurt? Dan is de training Mindfulness een goede keuze. In deze training leer je bewust te zijn van de ervaring zoals die zich voordoet, van moment tot moment, zonder oordeel. Je leert gefocust en helder te zijn.

We zijn zo vaak met onze gedachten ergens anders, dat we meestal niet ‘echt’ in ons eigen leven aanwezig zijn. We handelen dan vanuit automatische patronenWanneer we automatisch handelen, komen we vaak in een vicieuze cirkel terecht, waarin we keer op keer met hetzelfde (verkeerde) gedrag op bepaalde situaties of problemen reageren. Mindfulness helpt om dit proces te stoppen en juist onze oplettendheid te vergroten, waardoor we kunnen antwoorden op situaties vanuit een bewuste keuze in plaats van vanuit automatismen. In deze training leer je bewuster stil te staan bij je ervaring van het hier en nu en deze niet te veroordelen. Dan kan er ruimte ontstaan om bewust te antwoorden op situaties. Hierdoor kun je effectiever omgaan met stress.

Hoe ziet de training er uit?

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en een stiltedag. Een deelnemersgroep bestaat uit maximaal 12 personen. In de bijeenkomsten wordt met verschillende meditatietechnieken geoefend, zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en mindful bewegen. Er is gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen. Huiswerk is een belangrijk onderdeel van de training en bestaat uit meditatie-oefeningen en opdrachten. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt ongeveer 45 minuten per dag.

 De 8-weekse training Mindfulness is zeer geschikt voor de aanpak van onder andere stress, angst, pijn, burn-out en preventie van depressie.

 

foto locatie trainingen 037

 

 

In februari 2018 start de eerstvolgende 8-weekse training Mindfulness (MBSR).

Data:                     20 en 27 februari, 6, 13, 20 en 27 maart, 10 en 17 april.
Tijd:                       dinsdagochtend van 10.00 – 12.30 uur
Stiltedag:              zondag  8 april van 10.00 – 16.00 uur
Locatie:                Grintweg 324, 6704 AS Wageningen ( http://www.sterkersamen.com )

Kosten
Normaal gesproken kost deze training 425 euro per persoon.
Maar, omdat ik in opleiding ben tot Mindfulnesstrainer categorie 1,
bied ik deze training nu aan voor 

325 euro per persoon.

 Voor aanmeldingen en meer informatie nodig ik je uit om contact op te nemen via:

edith@mindfulness-praktijk.nl
06-15087237
Facebook: Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe

aandacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>