training Mindfulness (MBSR) 8 weken

Training Mindfulness (MBSR)
8 weken

Ben je vaak in gedachten bezig met iets anders dan waar je aan denkt? Of ben je langer van slag dan je wilt, als er iets vervelends gebeurt? Dan is de training Mindfulness een goede keuze. In deze training leer je bewust te zijn van de ervaring zoals die zich voordoet, van moment tot moment, zonder oordeel. Je leert gefocust en helder te zijn.

We zijn zo vaak met onze gedachten ergens anders, dat we meestal niet ‘echt’ in ons eigen leven aanwezig zijn. We handelen dan vanuit automatische patronenWanneer we automatisch handelen, komen we vaak in een vicieuze cirkel terecht, waarin we keer op keer met hetzelfde (verkeerde) gedrag op bepaalde situaties of problemen reageren. Mindfulness helpt om dit proces te stoppen en juist onze oplettendheid te vergroten, waardoor we kunnen antwoorden op situaties vanuit een bewuste keuze in plaats van vanuit automatismen. In deze training leer je bewuster stil te staan bij je ervaring van het hier en nu en deze niet te veroordelen. Dan kan er ruimte ontstaan om bewust te antwoorden op situaties. Hierdoor kun je effectiever omgaan met stress.

Hoe ziet de training er uit?
De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en een stiltedag. Een deelnemersgroep bestaat uit maximaal 12 personen. In de bijeenkomsten wordt met verschillende meditatietechnieken geoefend, zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en mindful bewegen. Er is gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen. Huiswerk is een belangrijk onderdeel van de training en bestaat uit meditatie-oefeningen en opdrachten. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt ongeveer 45 minuten per dag.

Stiltedag
De stiltedag is een onderdeel van de MBSR. Er is voor gekozen deze dag los te koppelen van de training voor wat betreft de aanmelding, zodat je zelf kunt kiezen welke dag het meest passend voor je is.

 De 8-weekse training Mindfulness is zeer geschikt voor de aanpak van onder andere stress, angst, pijn, burn-out en preventie van depressie.

    IMG_20181110_163530_784

In september 2019 start de volgende groepstraining training MBSR op de dinsdag.

Data dinsdagen:       24 september; 1, 8, 15 en 29 oktober; 5, 12 en 19 november
Tijd                              Dinsdagochtend van 11:30 – 13:30 uur
Locatie                        Yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4, Wageningen

Tarief

Het tarief voor de 8-weekse training is 450 euro.

Dit is inclusief:

  • deelname aan training van 8 sessies,
  • werkboek,
  • thee.

Wanneer je je meteen inschrijft voor de stiltedag op zondag 3 november 2019, krijg je vroegboekkorting en betaal je voor deze dag van verdieping en verstilling 70 euro in plaats van 85 euro.

agenda 2019

Voor aanmeldingen en meer informatie nodig ik je uit om contact op te nemen via:

edith@mindfulness-praktijk.nl
06-15087237

aandacht

Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe
06-15087237 |edith@mindfulness-praktijk.nl | Wageningen

inShare