Mindful Ouderschap

Mindful Ouderschap
Het opvoeden van kinderen is fantastisch, maar het is niet altijd even makkelijk. Ouders, en zeker ouders van kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornissen kunnen soms best een steuntje in de rug gebruiken. Vragen om hulp, training en ondersteuning bij de opvoeding is geen teken van zwakte maar juist een teken dat je je verantwoordelijkheid als ouder serieus neemt. Je kind verdient het en jij verdient het zelf ook!

Mindfulness kan heel goed werken als zo’n steuntje in de rug. In de training Mindful Ouderschap ontdek je wat mindfulness voor jou en voor de opvoeding van je kind(eren) kan betekenen.

Voor wie is de training bedoeld?
Deze training is bedoeld voor ouders en andere opvoeders van kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornis(sen).

Mindful Ouderschap kan helpen om

  • minder reactief op opvoedingsstress te reageren
  • beter voor jezelf te zorgen
  • meer empathie en mededogen voor jezelf en je kind te ontwikkelen
  • lastige emoties bij jezelf en je kind te verdragen
  • jezelf en je kind meer te aanvaarden
  • conflicten met je kind beter op te lossen
  • een sterkere band met je kind te ontwikkelen
  • zowel de leuke als de moeilijke dingen van opvoeden volledig te ervaren

Je leert wat mindfulness is en hoe het jou kan helpen in je persoonlijke dagelijkse leven. Je ontdekt en ontwikkelt nieuwe mogelijkheden om met bewuste, liefdevolle aandacht je kinderen op te voeden en te begeleiden. Daarnaast leer je op een liefdevolle en vriendelijke manier aandacht voor jezelf te ontwikkelen.

Hoe ziet de training er uit?
De training Mindful Ouderschap is gebaseerd op de MBSR en MBCT. De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur. In de bijeenkomsten wordt met verschillende meditatietechnieken geoefend, zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en mindful bewegen. Je gaat zelf ervaren hoe mindfulness je kan ondersteunen bij de opvoeding van je kind(eren). Er is aandacht voor de dagelijkse moeilijkheden die je als ouder kunt ervaren bij de opvoeding en begeleiding van je kind(eren). Daarnaast kun je als ouder zo’n grote druk ervaren door wat dan ook, dat je geen aandacht meer hebt voor jezelf en je eigen behoeften. Mindfulness kan in beide situaties (dus in relatie tot je kinderen, maar ook in relatie tot jezelf) veel ondersteuning bieden. Er is gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen. Huiswerk is een belangrijk onderdeel van de training en bestaat uit meditatie-oefeningen en opdrachten. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt ongeveer 45 minuten per dag.

 

Voor aanmeldingen en meer informatie nodig ik je uit om contact op te nemen via:

edith@mindfulness-praktijk.nl
06-15087237

aandacht

Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe
06-15087237 |edith@mindfulness-praktijk.nl | Wageningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>