B2018737-AC3F-446C-8F01-722FFE43B9E1

Focus

Veel deelnemers komen bij mij, omdat ze graag willen leren meer focus aan te brengen in hun leven.
Hoe doe je dat?

Ik merk zelf bijvoorbeeld, dat de telefoon voor behoorlijk wat afleiding zorgt. Dat begint al bij het wakker worden. De telefoon ligt naast mijn bed. En het eerste wat ik doe, als de wekker gaat, is grijpen naar de telefoon. Dan ben ik dus nog amper wakker en ik kijk al naar wat er op mijn telefoon te zien is. Ik merk meteen onrust op en mijn gedachten gaan op volle toeren alle kanten op. De verbinding met mijn lichaam en adem is ver te zoeken.

De laatste dagen heb ik heel bewust mijn telefoon genegeerd bij het opstaan. Het resultaat: focus. Echt met aandacht wakker worden. Dat is zó anders dan wanneer je meteen in de telefoon kruipt.

Rustig wakker worden, met aandacht voor het wakker wordende lichaam en de adembeweging. Je nodigt jezelf dan uit om de aandacht bij jezelf te houden, in plaats van meteen achter allerlei (digitale) afleidingen aan te rennen. Dat geeft zoveel rust en focus.

Voor mij brengt een start zonder telefoon veel meer kalmte. Daardoor kan ik meer focus en concentratie brengen naar dat wat ik van moment tot moment doe.

Probeer het maar! Ik ben heel benieuwd naar jou ervaring.

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Compassievol bewegen

Wat is jouw intentie?

Meditatie: adem en lichaam

Een oefening voor op het werk: mindful lopen

Stilte in het dagelijks leven

Gedachten zien als wolken die voorbij drijven

De kracht van stilte ervaren

Welke meditatie is jouw favoriet?

Helder waarnemen (1): gedachten zijn geen feiten

Oefenen met gevoelstonen