A5DE329F-5CA7-405F-BB72-1DBF8B96C732

Hoe was jouw week?

Hoe was jouw week?

Hoe was jouw week? Lekker in een flow aan het werken, studeren, creëren, sporten, genieten? Of was het stormachtige weer een reflectie van jouw mentale gezondheid?

Ik ben heel benieuwd.

Mijn week was heel fijn. Ik heb lekker gewerkt en ook tijd genomen voor ontspanning en beweging. Tussen de buien door, maar ook in de regen naar buiten geweest. Niet alleen goed voor het lijf, maar ook voor het brein.

Vorig jaar was mijn mentale gezondheid niet zo best. Daarom maak ik nu sinds een paar maanden heel bewuste keuzes die ondersteunend zijn voor mijn (mentale) gezondheid. Ik maak veel ruimte voor beweging en ontspanning. Ik mediteer veel. Dit alles werpt nu zijn vruchten af. Ik voel me fitter, heb meer energie en veerkracht.

Hoe gaat het met jou?
Of je nu al huppelend het weekend in gaat
of juist een steuntje in de rug kunt gebruiken:
een compassievol moment voor jezelf is altijd fijn.

Daarom een kleine oefening voor de start van het weekend

  • Plaats de voeten op de grond (terwijl je zit of staat)
  • Breng aandacht naar het lichaam, zonder spanning toe te voegen
  • Breng aandacht naar de adembeweging, zonder die te veranderen. Laat de adem gewoon in en uit het lichaam stromen.

Hoe gaat het nu, op dit moment met je?

Fijn weekend.

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Verzachting toelaten bij piekergedachten

Vriendelijke aandacht voor veranderende ervaringen

Het is oké

Lente! Een nieuw begin.

Wat te doen als je intense emoties ervaart?

Mindful koffie drinken

Dankbaarheid brengt geluk!

Compassievol bewegen

Wat is jouw intentie?

Meditatie: adem en lichaam