BF2D3CF5-A3AB-41F3-98AF-29935566AD72

Naar welke gedachte ben jij geneigd te luisteren?

Gisteren was ik aan het (hard)lopen. Heb ik tijden niet gedaan. Ik loop al niet zo hard en nu dus al helemaal niet.

Ik werd regelmatig ingehaald door anderen. Er komen dan meteen oordelende gedachten als: ‘Kom op, beetje gas erbij’. Als ik dan naar die gedachte luister en inderdaad iets sneller ga rennen, protesteert mijn lichaam meteen. ‘Hoho, luister eens naar mij. Ik doe mijn best.’

Dan is het dus de kunst om te luisteren naar wat op dat moment nodig is: ga ik mijn oordelende gedachte achterna of luister ik naar de wijsheid van mijn lichaam. Ik koos voor het laatste.Of kies je er bewust voor wat je welke gedachte je wel of juist niet volgt?

Het kan helpen om dan te STOPPEN. Echt, letterlijk stoppen met waar je mee bezig bent. En te ervaren hoe het nu met je gaat. Om vanuit deze ervaring vast te stellen wat je nodig hebt op dit moment.

Wat heb jij nu nodig?

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Een oefening voor op het werk: mindful lopen

Stilte in het dagelijks leven

Gedachten zien als wolken die voorbij drijven

De kracht van stilte ervaren

Welke meditatie is jouw favoriet?

Helder waarnemen (1): gedachten zijn geen feiten

Oefenen met gevoelstonen

Ontwikkelen van geduld

Met aandacht gaan liggen, zitten, staan en lopen

Eindeloos opnieuw mogen beginnen