BF2D3CF5-A3AB-41F3-98AF-29935566AD72

Naar welke gedachte ben jij geneigd te luisteren?

Gisteren was ik aan het (hard)lopen. Heb ik tijden niet gedaan. Ik loop al niet zo hard en nu dus al helemaal niet.

Ik werd regelmatig ingehaald door anderen. Er komen dan meteen oordelende gedachten als: ‘Kom op, beetje gas erbij’. Als ik dan naar die gedachte luister en inderdaad iets sneller ga rennen, protesteert mijn lichaam meteen. ‘Hoho, luister eens naar mij. Ik doe mijn best.’

Dan is het dus de kunst om te luisteren naar wat op dat moment nodig is: ga ik mijn oordelende gedachte achterna of luister ik naar de wijsheid van mijn lichaam. Ik koos voor het laatste.Of kies je er bewust voor wat je welke gedachte je wel of juist niet volgt?

Het kan helpen om dan te STOPPEN. Echt, letterlijk stoppen met waar je mee bezig bent. En te ervaren hoe het nu met je gaat. Om vanuit deze ervaring vast te stellen wat je nodig hebt op dit moment.

Wat heb jij nu nodig?

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Verzachting toelaten bij piekergedachten

Vriendelijke aandacht voor veranderende ervaringen

Het is oké

Lente! Een nieuw begin.

Wat te doen als je intense emoties ervaart?

Mindful koffie drinken

Dankbaarheid brengt geluk!

Compassievol bewegen

Wat is jouw intentie?

Meditatie: adem en lichaam