header1

Opnieuw beginnen

Ik sta op het punt om opnieuw te beginnen.

Ik ben nu 11 jaar zelfstandig mindfulnesstrainer. Als startende ondernemer heb ik dit gecombineerd met een baan als Opleidings- en kwaliteitsadviseur in zorgorganisaties. De laatste jaren heb ik me volledig gericht op Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe. Dat ging heel goed, tot corona ons leven binnendrong. Ik kon geen trainingen op locatie meer geven. Ik heb daarom een jaar mijn ervaring als opleidingsadviseur weer ingezet bij een zorggroep. Een boeiend en inspirerend jaar, waarin ik veel heb geleerd over online werken, ontmoeten en trainen. En een jaar ook, waarin ik me nog meer bewust werd, dat ik juist als mindfulnesstrainer meer tot mijn recht kom. Dat is waar ik energie van krijg. Daarom besluit ik om opnieuw mijn volledige aandacht en energie te gaan geven aan mijn praktijk.

Opnieuw een website maken.
Vol enthousiasme ga ik allemaal nieuwe dingen op mijn website zetten. Maar wat blijkt: mijn website is zozeer verouderd, dat ik geen wijzigingen meer kan maken. Ik heb deze website jaren geleden zelf gemaakt en ben er best een beetje trots op. Maar nu het niet meer voldoet aan de eisen van nu, moet ik ook hierin dus opnieuw beginnen. Omdat ik geen energie krijg van de gedachte om een hele website opnieuw zelf te gaan ontwikkelen, heb ik een professional in de arm genomen. Hij helpt me met het bouwen van een nieuwe website. Heel erg fijn om dit proces nu niet alleen te hoeven doen. De website is bijna klaar. Dan gaat het online. Dat is weer een heel spannend nieuw moment voor me.

Opnieuw aandacht geven aan dat waar je energie van krijgt.
Zoals ik al zei: ik krijg energie van het geven van mindfulnesstrainingen. Waar je aandacht is, daar ben je. Tijdens een training mindfulness, ben ik helemaal aanwezig in dat moment. Ik voel me geaard, heb contact met mijn lijf, met wat er in mijn hoofd speelt en met de mensen om me heen. Mindfulness gaat daar ook over: over de kunst van het aanwezig zijn in dit moment met alles wat daar is (gedachten, gevoelens, geluiden, omgeving). Mindfulness helpt in het (steeds opnieuw) maken van contact met onszelf en met onze omgeving. We ontwikkelen focus, opmerkzaamheid en mildheid. Dat merk ik in mijn eigen beoefening. En ik hoor het ook terug van deelnemers van de trainingen Mindfulness die ik geef.

Hoe doe jij dat?
Waar krijg jij energie van? En geef je daar dan ook echt aandacht aan? Is het daarvoor nodig dat je opnieuw begint? Sta je jezelf toe om opnieuw te beginnen? Of is er iets wat je tegenhoudt? Ik ben heel benieuwd hoe je dat doet. Laat je het me weten?

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Compassievol bewegen

Wat is jouw intentie?

Meditatie: adem en lichaam

Een oefening voor op het werk: mindful lopen

Stilte in het dagelijks leven

Gedachten zien als wolken die voorbij drijven

De kracht van stilte ervaren

Welke meditatie is jouw favoriet?

Helder waarnemen (1): gedachten zijn geen feiten

Oefenen met gevoelstonen