Referenties en evaluaties

Deelnemers (jongeren en volwassenen) over individuele trainingen en groepstrainingen:

 • De inhoud van de training sluit heel goed aan bij mijn verwachtingen.
 • Ik vind de uitleg en de meditatiebegeleiding van de trainer zeer goed.
 • Ik had niet verwacht dat deze training zoveel impact zou hebben op mijn dagelijkse leven.
 • Ik heb meer inzicht gekregen in mijn innerlijke kracht.
 • Fijn dat er ruimte was voor mijn persoonlijke ervaringen.
 • Ik kan het geleerde ook na de training toepassen, maar dat gaat niet vanzelf. Ik zal er aan moeten blijven werken om er tijd voor te nemen.
 • Ik ben zeer tevreden door de door jou gegeven mindfulnesstraining.
 • Dank voor je flexibiliteit t.o.v. data.
 • Ik had verwacht dat mediteren saai zou zijn, maar ik word er juist heel kalm van.
 • Ik vond het een heel fijne training en pas mindfulness ook steeds meer toe in mijn dagelijks leven. Dank je wel!
 • Ik heb veel aan de training gehad. Ik zat in een moeilijke periode toen ik er mee begon en ik kan nu beter met lastige situaties omgaan.

Deelnemers over de workshop Mindfulness op het werk:

 • Veel geleerd over het vinden van balans tussen werk en prive. Dank je wel!
 • Je hebt heel helder uitgelegd wat mindfulness is en hoe ik het kan toepassen in mijn werk.
 • Ik heb veel aan de workshop gehad en vond het contact ook heel plezierig!
 • Ik weet nu beter wat ik kan doen om me minder te laten meeslepen door gedachten.
 • Ik ben me meer bewust geworden van hoe ik dingen anders kan doen.
 • Ik merk dat het belangrijk is om tijdig te stoppen.
 • De oefening ‘Luisteren met aandacht’ heeft me veel inzicht gegeven.
 • Mediteren is nieuw voor mij, maar ik vind het heerlijk en ben zeker van plan dit te blijven doen.

Deelnemers over de stiltedag

 • Edith, heel erg bedankt voor de fijne stiltedag. Het heeft me veel gebracht. Sommige dingen zag ik pas in de dagen daarna en waren misschien daardoor nog waardevoller.
 • Beste Edith, Het was een hele mooie dag. Ik heb er van genoten.Dankzij jouw trainingen heb ik leren omgaan met stilte en kan er nu van genieten. Het geeft heel veel rust in mijn hoofd.
 • De volgende keer kom ik weer.
 • Bijzonder hoe de stiltedag doorwerkt op mijn gemoedsrust van vannacht en vandaag. En dat ondanks het feit dat ik een berg weerstand tegenkwam tijdens de stiltedag. Nogmaals dank voor deze bijzondere dag.

Deelnemers over de workshop Kennismaken met Mindfulness

 • Het was een intrigerende workshop met zeer inzichtelijke oefeningen, waarin ik ook andere deelnemers aha momenten zag hebben. Edith heeft een zeer prettig toegankelijke leerstijl die me het Mindful zijn echt liet ervaren. Edith, bedankt voor deze prachtige lessen! En nu …. “Mindful Hardlopen”!

Deelnemers over de workshop Mindfulness voor Jongeren:

 • Bij de meditatie dacht ik even helemaal niets. Dat was erg prettig.
 • Toen we gingen mediteren, was mijn allereerste gedachte: ‘o jee, daar is zo’n rare klankschaal’, maar tijdens en na de meditatie maakte dat oordeel plaats voor acceptatie. Zo’n klankschaal maakt eigenlijk best een mooi geluid.
 • Ik heb wel vaker gemediteerd. In het begin vond ik het lastig om me te concentreren op mijn adem. Ik had veel gedachten in mijn hoofd. Maar nu lukt het me steeds beter om mijn aandacht bij de adem te houden.

Kinderen en hun ouders over de workshop voor kinderen

 • Ik vind het fijn om de oefening te doen waarbij ik lekker op de grond mag liggen. Ik voel me dan helemaal ontspannen.
 • Wat kun je het geluid van een klankschaal lang horen!
 • Als ik mijn ogen dicht doe en mijn handen op mijn buik leg, kan ik voelen hoe de adem mijn buik beweegt. Dat is fijn. Daar word ik rustig van.
 • Een moeder: de workshop was een succes!
 • Een moeder: ik zie aan mijn kind dat het een fijne workshop is geweest. Bedankt!
 • Ik vind het fijn om naar de oefeningen op de cd te luisteren. Daar word ik rustig van.
 • Een vader: Mijn dochter kan zich op school nu veel beter concentreren.
 • Een moeder: We doen samen met ons kind de oefeningen. Het gaat niet altijd even makkelijk, maar we doen het wel!
 • Gaan we weer leuke dingen doen vandaag? Ik heb me er al op verheugd!
 • Een moeder: Dank je wel voor je prettige begeleiding. Dat was echt waardevol voor mijn kind, maar ook voor ons.

Mindfulness Praktijk Edith te Hennepe is ook te vinden op www.balanszoekenvind.nl. Daar zijn de volgende recensies te vinden:

24-10-2016
Aantal sterren: 5/5
Geplaatst vanaf Balans Zoek&Vind
Edith heeft op onze basisschool in het kader van IPC (integraal, thematisch en creatief curriculum gericht op de creatieve en zaakvakken) tweemaal een workshop mindfulness gegeven in groep 7 en 8. Door middel van theorie en enkele oefeningen heeft ze de leerlingen kennis laten maken met mindfulness. Dat was voor veel leerlingen een eye-opener. De reacties varieerden van ” kunnen we dit niet vaker doen” en “lekker rustig” tot “ik kon me eigenlijk heel goed concentreren”. Dat heeft absoluut te maken met de rust die Edith kon overbrengen op beide groepen. Fijne persoonlijkheid die goed aansloot bij de leerlingen!

21-10-2016
Aantal sterren: 5/5
Geplaatst vanaf Balans Zoek&Vind
Voor onze dochter een cursus gedaan het was erg leerzaam voor haar en ze vond het heel fijn. Ze heeft het nu nog wel eens over Edith..

18-10-2016
Aantal sterren: 4/5
Geplaatst vanaf Balans Zoek&Vind
Na advies van de huisarts om een cursus mindfulness te gaan volgen ben ik bij Edith uitgekomen.Edith heeft mij stappen verder geholpen in mijn onrustige gevoel in mijn lijf.Ze neemt de tijd voor je, en gaat relaxed te werk. Na een bezoek voel je je heel ontspannen en dat merken de mensen om je heen ook meteen. Ook ik zou Edith zeker aanbevelen.

16-10-2016
Aantal sterren: 5/5
Geplaatst vanaf Balans Zoek&Vind
Ik ben zeer tevreden over de door Edith gegeven mindfulnesstraining. De training sloot aan bij mijn verwachtingen en wensen, alle oefeningen werden goed uitgelegd, begeleid en nabesproken. Het was voor mij ideaal dat het doordat het een individuele training was zo flexibel was met de data en tijden en ook dat er tijdens de lessen meer ruimte was voor persoonlijke ervaringen en aanpassingen en daar speelde Edith goed op in. Ik kan het geleerde zeker toepassen, maar dat gaat niet vanzelf en ik zal er aan moeten blijven werken om erbij stil te staan, tijd voor te nemen etc. Gelukkig merk ik steeds als ik even minder mediteer dat dat een negatief effect heeft, dus dat motiveert om het snel weer op te pakken.

15-10-2016
Aantal sterren: 4/5
Geplaatst vanaf Balans Zoek&Vind
Na er veel over gelezen te hebben was de basiscursus bij Edith mijn eerste echte kennismaking met mindfulness. Sinds deze kennismaking ben ik me verder gaan verdiepen in mindfulness en ik ben ervan overtuigd dat veel mensen hun voordeel kunnen doen met (vormen van) mindfulness. Edith is een warm mens en een begripvolle docent waardoor iedereen met haar de voordelen van mindfulness zal kunnen ervaren.

15-10-2016
Aantal sterren: 5/5
Geplaatst vanaf Balans Zoek&Vind
Ik was op zoek naar een cursus Mindfulness voor mezelf, om er kennis mee te maken. Met als vervolgdoel er in mijn werk mee verder te gaan. De cursus gegeven door Edith was erg prettig. Ze biedt de lessen op een structurele manier aan en past ze aan als het nodig is. Er is tijd en ruimte voor jou en dat voelt heel goed. Ik vond het erg fijn dat Edith niets opdringt, je hoeft niets te zeggen als je er niets over kwijt wil. Ik heb het als erg waardevol ervaren en ik zou Edith aan iedereen aanbevelen. Ze is kundig en toegankelijk.

 

logo-vmbn