Groepstraining Mindfulness

Hoe ziet de groepstraining Mindfulness eruit?
De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van ruim 2 uur. Een deelnemersgroep bestaat uit maximaal 10 personen. In de bijeenkomsten wordt met verschillende meditatietechnieken geoefend, zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en mindful bewegen. Er is gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen. Huiswerk is een belangrijk onderdeel van de training en bestaat uit meditatie-oefeningen en opdrachten. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt ongeveer 45 minuten per dag.

De 8-weekse training Mindfulness is zeer geschikt voor de aanpak van onder andere stress, angst, pijn, burn-out en preventie van depressie.

Workshop Mindfulness
Minder stress - meer energie
Voor wie: vrijwilligers en mantelzorgers (werkzaam bij Malkander)
Aanmelden via Malkander: workshop mindfulness bij Malkander

Interessant voor: iedereen die minder stress wil ervaren en meer met aandacht in dit moment wil leren zijn

Locatie: Galvanistraat 1, Ede
Datum / tijd: Woensdag 25 januari 2023, van 10:30 - 12:00 uur
Tarief: gratis

Wat kun je verwachten:

Zit jij veel ‘in je hoofd’ en lukt het maar niet om het piekeren te stoppen? Wil je leren afstand nemen van die maalstroom aan gedachten? Wil je leren ontspannen en innerlijke rust ervaren? In deze workshop Mindfulness maak je kennis met een aantal basistechnieken mindfulness om op te laden en te ontspannen. Je leert om met aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu.
De workshop is erop gericht om je bewust te laten zijn van alles wat zich voordoet in dit moment, zonder daarover te oordelen of het te willen veranderen. Met mindfulness leef je bewuster. Je leert om minder te piekeren. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. Je leert om ECHT aanwezig te zijn bij dat wat je op dit moment doet, zonder in gedachten af te dwalen naar alles wat nog moet gebeuren. (iets dat we allemaal tegen kunnen komen, als we het druk hebben)
In deze workshop kun je helemaal terugkomen bij jezelf om daarna weer opgeladen aan een frisse nieuwe dag / week te beginnen.

 

 

Groepstraining Mindfulness (MBSR)
Wageningen

Data nader te bepalen.

Tarief
Het tarief voor de 8-weekse training is 475 euro.

Dit is inclusief:

  • (Telefonisch) kennismakingsgesprek
  • Deelname aan training van 8 sessies
  • Werkboek en audio